Kyllä isä ja äiti tietää Kyllä isä ja äiti tietää
isäjaäiti.fi

9 joulu 2011

Hiihtomatka Lappiin – Matkailua ja kaivoksia, vai pelkkiä kaivoksia?

9. joulukuuta 2011

Lapin hiihtomatka

Isä ja äiti suunnittelevat vuosittaista Lapin hiihtomatkaa. Lappiin suunnitellaan kuulemma lisää matkailun miljardi-investointeja. Matkailu on kestävän kehityksen teollisuuden ala, jossa riittää kultaa vuoltavaksi vuosikymmeniksi. Vanhoissa matkailukulttuurin maissa sampoa on pyöritetty jo satoja vuosia. Isä ja äiti ovat matkailleet Italiassakin jo toistakymmentä vuotta.

Avolouhoksia turismin kultamaille

Isää ja äitiä kauhistuttaa ajatus siitä, että ruotsalaiset matkailuyrittäjät lennättävät ensi vuonna kansainväliset turismitoimittajat ja brändien luojat ympäri Länsi-Lapin kaivoskenttien. Seuraavana viikonloppuna julkaistaan Financial Timesin sunnuntainumerossa koko sivun artikkeli raiskatusta Suomen Lapista. Lappi on niin vahva brändi, että kun tällainen uutinen leviää läpi maailman lehdistön, niin se on kuolinisku Suomen Lapin matkailulle. Siitä pitää huolen kova kilpailu matkailualalla. Kaikkihan me muistamme viime kesän Financial Timesin koko sivun artikkelin Tukholman – ei siis Turun eikä Helsingin – saaristosta.

Kommentointi on suljettu.