Kyllä isä ja äiti tietää Kyllä isä ja äiti tietää
isäjaäiti.fi

9 joulu 2011

Briteillä on tyyliä ja isänmaallista ryhtiä – “we are never going to join the euro”

9. joulukuuta 2011

David Cameron

Äiti lähti aamulla töihin ja isä jäi katsomaan aamu-uutisia. Britannian pääministeri sanoi, että hän on onnellinen siitä, että Britannia ei kuulu euroon. Britannia vaati eurokriisin neuvotteluissa veto-oikeutta ja mahdollisuutta opt out’in. Neuvottelujen jälkeen Cameron totesi, että on Britannian etujen vastaista lähteä mukaan Sarkozyn ja Merkelin diktatoimaan uuteen sopimusten sopimukseen (treaty within a treaty). BBC uutisten mukaan Britannian lisäksi Ruotsi, Unkari ja Tsekki haluavat säilyttää oman taloudellisen ja poliittisen itsenäisyytensä.

“Kyllä velkaa on”

EU:ssa arvioidaan optimistisesti, että 1000 miljardin rahoitus riittää kattamaan Etelä- ja Keski-Euroopan velkojen maksut ja siten näiden maiden elintason ylläpitämisestä aiheutuvat kulut. BBC uutisten mukaan markkinat odottavat summan nousevan selvästi korkeammalle tasolle 2000 miljardiin euroon.

Menikö jo itsenäisyys?

Perustuslain mukaan Suomen valtiolle voidaan ottaa lainaa eduskunnan suostumuksella. Demokraattisesti äänestämällä valitun eduskunnan valta päättää kansakunnan tulevaisuudesta hävittiin Brysselin neuvottelupöydässä. Kuusikymmentäviisi vuotta sitten itsenäisyys säilyi raudalla ja verellä. Veteraanit kysyvät, että tämänkö takia he taistelivat, tämänkö takia toverit kuolivat vierestä?

Britannia ja Ruotsi halusivat säilyttää taloudellisen ja poliittisen itsenäisyytensä, Suomi ei.

 

Kommentointi on suljettu.