Kyllä isä ja äiti tietää Kyllä isä ja äiti tietää
isäjaäiti.fi

4 joulu 2011

Robert Helenius – yksikätinen suomalainen voitti kaksikätisen britin

4. joulukuuta 2011

Robert Helenius vs. Dereck Chisora

Yksikätinen Robert Helenius voitti kaksikätisen huippuhyvän zimbabvelaissyntyisen brittinyrkkeilijän Dereck Chisoran niukasti äänin 2-1 3.12.2011 alkaneessa raskaansarjan EM-ottelussa Helsingissä.

Mitä kansainvälinen lehdistö kertoi mestaruusottelusta?

Britannian suurimpiin kuuluva sanomalehti Daily Telegraph raportoi ottelusta Heleniuksen kannalta myönteisesti ja totesi, että kehätuomari joutui toistuvasti varoittamaan Chisoraa puskemisesta. Chisoran puskeminen mainittiin myös Mail Onlinen  ja The Guardianin sivuilla. Englantilainen keltainen lehdistö kuten The Sun, nostatti kansallistunnetta väittämällä tulosta tuomaripeliksi.

The Zimbabwean Mail (Chisoran synnyinmaa) kuvasi ottelua tasaiseksi. Loppuerää lehti kommentoi “Searching for a grandstand finish, Chisora ploughed forward but it was Helenius who rocked the Brit with a big left hook in the final round“. Ilta-Sanomissa  ja Iltalehdessä keskityttiin äänestyttämään Heleniuksen voittoa vastaan. Turun Sanomat raportoi asiasta neutraalimmin.

Nyrkkeilyssäkin on sääntönsä

Nyrkkeilyssä on omat sääntönsä, joiden mukaan pisteet jaetaan. Kun ei tule tyrmäystä, niin pisteet ratkaisevat. Epäpuhtaasta nyrkkeilystä rangaistaan, kuten tässä Heleniuksen ja Chisoran välisessä ottelussa.  Suomessa Aamulehden Yrjö Kares kirjoitti ottelusta asiantunevasti. Heleniuksen lyönneistä katosi paras terä hänen loukkaannuttuaan jo ensimmäisessä erässä. Kädessä ei ole tiettävästi murtumaa, mutta uutistietojen perusteella voi arvioida, että Heleniuksen oikea käsi on vammautunut melko pahoin. Helenius voitti, yhdellä kädellä.

Osaammeko iloita suomalaisten menesteyksestä?

Miksi suomalaismedia väheksyy ja aliarvioi Heleniuksen upeaa voittoa? Emmekö osaa nauttia voitosta?

Yksikätinen Helenius voitti kaksikätisen britin. Onneksi olkoon Robert Helenius.

Kommentointi on suljettu.