Kyllä isä ja äiti tietää Kyllä isä ja äiti tietää
isäjaäiti.fi

2 tammi 2012

Thor Liberty – ankkurikettinkiä Kotkasta

2. tammikuuta 2012

Isä ja äiti ovat innoissaan. Suomelle on löytynyt uusi vientiartikkeli, jota viedään Suomesta laivalasteittain, maailman ääriin lyöden kiinalaisetkin laudalta.

Halpaa ankkurikettinkiä

Ankkurikettinki on Suomessa niin hyvää ja halpaa, että sitä tullaan hakemaan maailman moderneimmalla ohjusteknologialla lastatulla laivalla. Joka purjehtii räjähdysainelastissa ilman merikorttia entisen itäblokin ukrainalaisen päällystön ja miehistön komennuksessa. Ja parkkeeraa yhdysvaltalaisilla Patriot torjuntaohjuksilla ja nitroguanidiinilla lastatun mukavuuslippulaivansa parinkymmenen kilometrin päähän idän ihmemaasta, Venäjästä. Ja ilmoittaa kettinginhakureissunsa jälkeen ajelevansa Shanghain kautta Etelä-Koreaan. Että pyöräytetään Patriotit vielä varmuuden vuoksi Kiinankin kautta.

Ei mukavuuslippulaivoilla

Yhdysvaltalainen ohjusteknologia liikkuu maailmalla vain Yhdysvaltojen kongressin luvalla, Yhdysvaltojen lipun alla kulkevilla laivoilla ja tarkoin vartioituina kuljetuksina. Lailliset kuljetukset eivät liiku entisen itäblokin merimiesten mukavuuslippulaivoilla ilman merikortteja ja asianmukaisia kuljetusasiakirjoja.

Military Laundry

Kuljettamalla aselasti ensin puolueettomaan Suomeen, olisi aselasti voitu “pestä” puhtaaksi HaminaKotka Mussalon syväsatamassa.

Kielitaidossa ei ole vikaa

Suomalaisten satamatyöntekijöiden, Liikenteen turvallisuusviraston (Trafi) ja tullin kielitaito on kohdallaan. Lasti merkitään aina numeerisilla tullikoodeilla kielellisten sekaannusten välttämiseksi.

Kotkan ahtaajapatsas

HaminaKotka sataman ahtaajien, Liikenteen turvallisuusviraston (Trafi) virkamiesten, tullin, poliisin ja puolustusvoimien yhteistyönä asesalakuljetus pysähtyi Suomeen. Ahtaajapatsasta ei ole turhaan pystytetty Kotkaan Palotorninmäelle, vanhan sataman edustalle.

Kommentointi on suljettu.