Kyllä isä ja äiti tietää Kyllä isä ja äiti tietää
isäjaäiti.fi

14 tammi 2012

Isän ja äidin Aurinkomatka

14. tammikuuta 2012

Lämpöön ja aurinkoon

Isä ja äiti suunnittelivat ensi kesän lomamatkaa. Isä ja äiti ovat vuosia käyneet eräässä Etelä-Euroopan makaronimaassa, maassa josta pitävät kovasti. Jossa ilmastoidut bussit vievät isää ja äitiä pitkin kauniita rantateitä, vessat ovat siistejä eivätkä lattialle pissattuja käymälöitä, junat kulkevat ajallaan, ruoka on hyvää ja edullista, viini viileää, aurinko lämmin ja leuto iltatuuli hivelee auringon polttamaa ihoa.

Tiimalasi täyttyi

Iltauutisten aikaan tuli sitten mitta täyteen. Suomalaisten rahaputki etelään saadaan kohta viimeisteltyä ja vihitään keväällä 2012 pysyvään käyttöön. Putken elinkaari suunnitellaan olevan reilusti pidempi kuin isän ja äidin elinkaari. Se on siis sellainen isältä pojalle – malli, tai vanhatestamentillisesti rahaputki toimii aina kolmanteen polveen asti.

”Kurja matkamies mä maan …” eli mistä löytyisi lämmin ja aurinkoinen maa hyvällä luottoluokituksella

Isä ja äiti päättivät, että heidän matkailurahat eivät enää virtaa sellaiseen maahan, jonne suomalaisten tukimarkkoja ja veroeuroja jo muutenkin lähetetään. Mutta mistä löytyy turistipakolaisille lämmin ja aurinkoinen Euroopan maa, jota suomalainen veromaksaja ei rahoita. Sinne isä ja äiti menevät lomalle. Sinne viemme lomamarkkamme.

Isä ja äiti jäävät innolla odottamaan luottoluokituslaitosten ja matkatoimistojen yhteydenottoa. Sillä välin, vain soitto Fortumille, niin ensi viikolla taas saadaan sähköä, jos ei sada lunta ja ei tuule, jota ei taida tapahtua kuin vasta keväämmällä …

Kommentointi on suljettu.