Kyllä isä ja äiti tietää Kyllä isä ja äiti tietää
isäjaäiti.fi

2 kesä 2012

Yliopistosairaala, kunnallissairaala ja vaivaistalo

2. kesäkuuta 2012

Keskussairaalat romukoppaan

Terveydenhuollon uudistusta valmisteltiin vasta uudelleen nimetyn – ja kohta jo entisen – sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kari Välimäen (sdp) vetämässä työryhmässä. Esitys terveydenhuollon rakenneuudistuksesta piti esittää vuoden 2012 loppuun mennessä. Hallitus veti välistä. Välimäki alkoi olla este poliittiselle tempoilulle. Kun ei kerran sataaviittäkymmentä kuntaa ministeri Virkkusen (kok) mieliksi, niin sitten kahdenkymmenenyhden sairaanhoitopirin tilalle viisi erikoissairaanhoidon erityisvastuualuetta. Peruspalveluministeri Guzenina oli hiljaa, kun sosiaali- ja terveysministeri Risikko (kok) esitteli. Sairaanhoitopiirit romukoppaan.

Kunnnalissairaalat naftaliinista

Vaativa erikoissairaanhoito yliopistosairaaloihin ja kunnallissairaalat takaisin.  Kuntavaaleissa sitten äänestetään, minkä kunnan sairaalassa minäkin vaalivuonna alueellinen erikoissairaanhoitoa järjestetään. Onko tämän muutoksen hyödyistä jotain todistusaineistoa? Ei tietenkään. Onko vastaavasta toimintatavasta myönteisiä kokemuksia muista maista? Ei tietenkään. Tässä kohdassa harkitseva ja kokenut sosiaali-  ja terveysministeriön virkamiehen vetämä asiantuntijatyöryhmä alkoi tulla taakaksi. Välimäelle (sdp) näytettiin ovea, sattuvasti ennen demareiden puoluekokousta. Siirtyminen Merimieseläkekassan toimitusjohtajaksi tapahtuuu kesän jälkeen. Hyvä merimiehille, huono suomalaiselle terveydenhuollolle.  

Sataviisikymmmentä kuntaa

Terveydenhuollon uudistuksella kun ratsastaa, niin alkaa kuntien määrä vähentyä. Entä onko  kuntien vähentämisen hyödyistä jotain näyttöä? Ei tietenkään.

Suomi, reorgannisoinnin luvattu maa

Suunnitellun terveydenhuollon uudistuksen tai kuntien määrän radikaalin vähentämisen hyödyistä ei ole mitään näyttöä.  Se mistä on näyttöä, niin on se, että Suomi on  re-organisointien luvattu maa. Ja onko näiden re-organisointien hyödyistä mitään todistusaineistoa? Ei ole.

Yliopistosairaala,  kunnallisssairaala ja vaivaistalo, siinäkö suomalaisen sairaan tie?

Kommentointi on suljettu.