Kyllä isä ja äiti tietää Kyllä isä ja äiti tietää
isäjaäiti.fi

27 touko 2013

Kataisen rampa ankka

27. toukokuuta 2013

Uupunut ministeri

Kauppalehti epäilee, että “pääministerin leimaaminen rammaksi ankaksi kesken vaalikauden …” olisi epäisänmaallista (K. Lähteenmaa. Kataisen väsymys. KL 27.5.2013, s. A6, ei verkkoaineistoa). Juttu juontaa juurensa kokoomuksen kunniapuheenjohtaja Ilkka Suomiseen taannoiseen epäilyyn siitä, että pääministeri on uupunut. Johtuuko Kataisen harmaankalpeus siitä, että on niin raskasta kantaa suomalaisen veronmaksajan rahoja Brysseliin? Kansalaisille saattaakin välittyä kuva, että sekä pääministeri Katainen (kok.) että valtiovaraiministeri Urpilainen (sd.) ovat enemmän huolissaan koko maailman proletariaatista kuin suomalaisista.

Orpo Maria

Pääministerin työkykyisyyttä epäilevässä kirjoituksessa pohdittiin myös Kataisen suosion kestävyyttä puolueen sisällä. Kauppalehti on nostamassa Petteri Orpon kertoimia kokoomuksen puheenjohtajaksi peräti kolmen sivun mainoskirjoituksellaan “Luottomiehen valta kasvaa” (E. Lukkari. Luttomiehen valta kasvaa. KL 27.5.2013, B10-12). Orpon kyseenalaiseksi ansioksi voinee lukea sen, että hän vei sote-sekoilun katkeraan loppuun eli viimeisteli kaikki ne huononnukset suomalaiseen terveydenhuoltoon ja kuntakenttään kuin mitä hallinto-ja kuntamisteri Henna Virkkunen (kok.) ja nyt jo hallituksen ulkopuoliselle kiertoradalle lähetetty entinen peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.) olivat ajaneet ja mistä lähes kaikki terveydenhuollon asiantuntijat olivat hallitusta varoittaneet.

 

Kommentointi on suljettu.