Kyllä isä ja äiti tietää Kyllä isä ja äiti tietää
isäjaäiti.fi

22 touko 2013

Miljardin euron junalippu

22. toukokuuta 2013

 

Vuonna 2015 käyttöönotettavan Pasilan aseman ja Helsinki-Vantaan lentoaseman yhdistävän kehäradan hintalappu on noin 700 000 miljoonaa euroa (Repo H. Tekniikka & Talous 17.5.2013) . Käytännössä kehärata yhdistää lännessä Vantaankosken ja ja idässä Tikkurilan pydähtyen näiden välissä Helsinki-Vantaan lentokentälle. Helsingin keskustaan päin kehärata tarjoaa yhtä hitaan yhteyden kuin nykyinen bussiyhteys. Kehärata tulee olemaan Euroopan hitain yhteys lentokentältä keskustaan.

Asiantuntijoilta pitäisi kysyä ja heitä pitäisi kuunnella

Liikennehankkeiden asiantuntija Mikko Laaksosen mielestä kehäradan vaihtoehdot selvitettiin puutteellisesti (Repo H. Tekniikka & Talous 17.5.2013) . Suora yhteys Pasilasta Lentoasemalle ja edelleen Keravalle olisi ollut sekä nopea että tarjonnut ratkaisun pääradan kapasiteettiongelmaan. Asiaa ei kuitenkaan selvitetty.

Tiettävästi mm. Linja-Autoliitto ja VR:n paikallisliikenne lobbasivat kehäradan puolesta.  Kehärataa pidetään virheinvestointina jo ennen valmistumistaan.

Mitä saa 700 000 miljoonalla?

Vuosittainen kaikkien Suomen maanteiden ylläpito ja kehittäminen, puolen vuoden kaikki erikoissairaanhoito kaikissa HUS:n sairaaloissa, viiden vuoden erikoissairaanhoito tyypillisessä keskisuuressa suomalaisessa keskussairaalapiirissä ja puolet ns. Jäämerenradasta Rovaniemeltä Kirkenäsiin.

Mihin tarvitaan lobbareita?

Hukkainvestoinnilla on aina maksaja. Se ei ole anonyymi ” valtionkassa” vaan se on isä ja äiti ja muut veronmaksajat. Paitsi että asiantuntijoiden roolin vähättely on vahingollista niin se on myös uhka demokratialle (Kekkonen J. Asiantuntijoiden roolin vähättely uhka demokratialle. TS 17.5.2013, s. 2, artikkelista ei ole verkkoversiota).

Kommentointi on suljettu.