Kyllä isä ja äiti tietää Kyllä isä ja äiti tietää
isäjaäiti.fi

9 touko 2014

Antti Rinne valittiin – alkaako demareissa stalistinen puhdistusoperatio?

9. toukokuuta 2014

Rinteen ensimmäinen tulikoe

Rinteellä – juuri äsken valitulla SDP:n puheenjohtajalla – on historiallinen mahdollisuus kasvaa aidoksi valtiomieheksi tai mitätöityä ammattiyhdistyliikkeen marionetiksi.

Mille raiteelle juna kääntyy, selviää pian. Saako Rinne pidettyä kurissa poliittiset verikoiransa, jotka jo odottavat Urpilaisen kannattajien tai sellaisiksi epäiltyjen poliittisen uran likvidoinnin?

Rinteen toinen tulikoe

Puheessaan Rinne mainitsi puoluetoimiston uudistamisen. Ongelma on havaittu, mutta onko munaa? Vain yksi puoluekokousedustaja mainitsi olevansa kokolihaa syövä suomalainen heteromies, mutta hän kannattikin Urpilaista.

Rinteen kolmas tulikoe

Pystyykö Rinne puhuttelemaan keskiluokkaa? Teollisuuden ja ammattiyhdistysten rautakourat ovat hiipuva voimavara. Entä naiset, menivätkö ne Urpilaisen mukana? Seinäjoen puheessaan Rinteen mainitsemat köyhät ja työttömät ovat jo Vasemmistoliiton ja Perussuomalaisten leirissä, sillä suunnalla on vain marginaalinen äänestäjäpotentiaali.

Rinteen neljäs tulikoe

Mitä tehdä Jutta Urpilaiselle? Lähettää Euroopan Unioniin? Lopettaa Urpilaisen poliittinen tulevaisuus? Pitää Urpilainen hallituksessa? Hallitus nimittäin hajoaa, koska pääministeri eroaa. Kaikki ministerit valitaan joko uudelleen tai sitten ei valita.

Suomen tulevaisuuden kannalta olisi toivottavaa, että otsikon tulevaisuus ei toteudu vaan uusi puheenjohtaja Antti Rinne valitsee ensimmäisen vaihtoehdon, valtiomiestulevaisuuden. Tälle tielle onnea.

P.S. Kirjoistus perustuu ISTV livelähetykseen / vaihtoehtoinen linkki

Kommentointi on suljettu.