Kyllä isä ja äiti tietää Kyllä isä ja äiti tietää
isäjaäiti.fi

9 touko 2014

Voitonpäivä Moskovassa – suuresta isänmaallisesta sodasta ja Krimin vapauttamisesta 70 vuotta

9. toukokuuta 2014

Venäjällä vietetään tänään voitonpäivääPutin saapui Krimille voitonpäivän juhliin. Ukrainan levottoman nykytilanteen ja Venäjän voitonpäivän taustaksi pari vanhaa valokuvaa.

IMG_0930 – Rajattu

Kiovalainen luostari saksalaisten edellisen idänretken jäljiltä 1940-luvulta

Karttaa katsoessa voi todeta, että Ukrainan rajalta Moskovaan on suunnilleen saman verran matkaa kuin Turusta Ouluun. Ei ole vaikea ymmärtää, että NATO-raja ei voi koskaan eikä missään kulkea näin lähellä ydinasevaltion pääkaupunkia. Kun aikanaan 1960-luvulla ohjuksia suunniteltiin vietäväksi Kuubaan, oli Yhdysvaltojen presidentillä sormi ydinasenapilla. Kuubasta Washingtoniin tai New Yorkiin on sentään huomattavasti pidempi matka kuin Ukrainan Kiovasta Moskovaan.

 

Saksalaisten juliste "Kaukasus vapautetaan"

“Kaukasus vapautetaan” – saksalaisten juliste 1940-luvulta

 

Ukrainalaisia “vapautettiin” perusteellisesti 1940-luvulla. Ensin saksalaiset liittolaisineen ja sitten venäläiset. Onko EU nyt Saksan 1940-luvun linjalla? Länsi-Ukrainassa oli 1940-luvulla vahva natsituki, jonka seurauksena juutalaiset eivät edelleenkään asuta Länsi-Ukrainaa.

Kun Venäjä sodan käännekohdan jälkeen palasi Ukrainaan, “vapautettiin” ukrainalaiset uudelleen. Muiden muassa tsetseenit ja tataarit vapautettiin Ukrainasta kokonaan.

 

 

 

 

Ukraina tarvitsee vakautta. NATO:n pääsihteeri Rasmussen ei ole oikea mies viemään vakautta Ukrainaan. Britit ja Ranskalaiset ovat olleet Ukrainan tilanteesta varovaisen vaitonaisia. Vastakkainasettelu ei ole Euroopastakaan unohtunut. Britit valmistautuvat juhlimaan sekä ensimmäisen että toisen sotansa voittoa saksalaisista. EU:n tulisi nyt lunastaa Nobelin rauhanpalkintonsa. Lebensraum-politiikka ei ole rauhan politiikkaa.

Kommentointi on suljettu.